Foto: Pixabay

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pirmo reizi piedāvā iespēju pieteikties darbā satura analītiķim, liecina biroja publicētais mājaslapā.

Kā norādīts SAB publicētajā sludinājumā, analītiķa darba pienākumos ietilpst iegūt, apkopot, apstrādāt un analizēt informāciju par Latvijas nacionālai drošībai būtiskām tēmām, kā arī rakstveidā un mutiski pasniegt sagatavoto informāciju latviešu un angļu valodā.

SAB no topošā darbinieka prasa augstāko izglītību, kritisko domāšanu, interesi par ģeopolitiskiem un starptautiskiem notikumiem un drošības politiku. Tāpat satura analītiķim jābūt prasmei analizēt informāciju, pamatot un reprezentēt viedokli, veidot, apstrādāt tekstu, kā arī strādāt komandā.

Sludinājumā gan nav norādīts atalgojuma apjoms, tomēr minēts, ka tas ir konkurētspējīgs.

Kā portālam "Delfi" norāda SAB pārstāvji, alga nav norādīta, jo saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem, valsts drošības iestāžu amatpersonu un darbinieku atalgojums ir valsts noslēpums.

Aizsardzības birojs topošajam darbiniekam piedāvās sociālās garantijas, savu prasmju attīstīšanas spējas, un iespēju ar savu darbu veicināt un stiprināt Latvijas nacionālo drošību, norāda tā pārstāvji. Plašāk par analītiķa vakanci lasāms SAB mājaslapā.

SAB ir Ministru kabineta pārraudzībā esoša valsts drošības iestāde. SAB tika izveidots 1995. gadā, pamatojoties uz Saeimas pieņemto Satversmes aizsardzības biroja likumu.

Biroja galvenie uzdevumi ir izlūkošana, pretizlūkošana un valsts noslēpuma aizsardzība. Kā Nacionālā drošības iestāde SAB veic pats un kontrolē NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas aizsardzību valsts institūcijās, kurās notiek darbs ar NATO un Eiropas Savienības klasificēto informāciju.

SAB darbojas saskaņā ar Nacionālās drošības likumu, Valsts drošības iestāžu likumu, Satversmes aizsardzības biroja likumu, likumu „Par valsts noslēpumu", Operatīvās darbības likumu un ar šiem likumiem saistītajiem Ministru kabineta noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!