Vairāki Latvijā pazīstami cilvēki sagatavojuši atbalsta vēstuli Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienestam.
Šo vēstuli un vairāku simtu Latvijas iedzīvotāju parakstus, kas apliecina atbalstu LTV Ziņu dienestam, ceturtdien, 9.februārī, plānots iesniegt Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) priekšsēdētājam Aivaram Berķim, informē par iniciatīvu atbildīgā kontaktpersona Roberts Ošiņš.

Jau ziņots, ka šogad LTV vadība uzsākusi Ziņu dienesta reformu, kuras mērķis ir sadalīt Ziņu dienestu, lai daļa žurnālistu strādātu tikai ar ziņām, piemēram, ar informatīvo raidījumu "Panorāma", bet otra daļa - ar dokumentālajiem un analītiskajiem raidījumiem, piemēram, ar pārraidēm "Aculiecinieks", "100.pants", "De facto" un "Tautas kontrole".

Atbalsta grupa vēstulē prognozē, ka sekas būšot negatīvas un ka LTV vadībai nav līdzekļu, lai ieviestu šādu reformu. Pēc vēstules autoru domām, zaudētājs būs skatītājs.

Atbalsta grupa iebilst pret jebkādām reformām pašlaik - neilgi pirms Saeimas vēlēšanām.

Vēstules autori akcentē, ka LTV vadība līdz šim nav varējusi izstrādāt kopējo attīstības plānu, "kas ļautu televīzijas darbiniekiem mērķtiecīgi strādāt un celt LTV prestižu un kvalitāti".

Ošiņš infomēja, ka pret ieceri reformēt LTV Ziņu dienestu iebilst Latvijā pazīstamas personas - profesore Maija Kūle, rakstniece Laima Muktupāvela, folkloras un tradicionālās kultūras pētniece Janīna Kursīte, Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes mācībspēki, Latvijas Kultūras akadēmijas mācībspēki un studenti, kora "Ave Sol" dziedātāji, kultūras darbinieki un skolotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!