Foto: LETA

Portālā "manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par politiskā spēka Latvijas Krievu savienība (LKS) darbības pārtraukšanu.

Trešdien, 11. maijā, portālā "manabalss.lv" ievietota iniciatīva "Par vienotu sabiedrību bez LKS".

Iniciatīvas autors Gatis Auziņš norāda, ka viņš vēlas iedrošināt Latvijas likumdevēju radīt precedentu un iedibināt sistēmu acīmredzami pretvalstisku politisko un citu darbību apturēšanai Latvijā.

"Tas ir jāsāk ar LKS kā politiskās partijas darbības pārtraukšanu," pauž iniciatīvas autors.

Auziņš norāda, ka ar šo iniciatīvu savāktie paraksti būs pamats un atbalsts Latvijai patiesi lojālajiem politiķiem, mūsu valsts patriotiem, veikt nepieciešamās darbības, lai rosinātu un panāktu LKS darbības pārtraukšanu.

"Vienlaikus ar lietu nosaukšanu īstajos vārdos – ka LKS nav demokrātijas daļa, bet gan demokrātijas ienaidnieku ierocis, šīs iniciatīvas īstenošana būs piemērs arī turpmākajām rīcībām, kā nosargāt Latvijas un Rietumu vērtības un vērsties pret to ienaidniekiem," uzskata iniciatīvas autors.

Viņš norāda, ka līdz ar LKS politiskās darbības aizliegšanu Latvijā ievērojami mazināsies Latvijas valstiskuma ienaidnieku spēja šķelt mūsu sabiedrību, svešas valsts – Krievijas – bruņoto spēku slavināšana, kara romantikas sludināšana – 9. maija kults, kā arī mazināsies Putina asiņainā režīma ietekme Latvijā.

"Šī ir svarīga daļa, lai izbeigtu ņirgāšanos par Latvijas vēsturi, par okupāciju, par latviešu deportācijām uz Sibīriju. LKS darbības aizliegšana apturēs latviešiem kaunpilno Tatjanas Ždanokas atrašanos Eiropas Parlamentā, Miroslava Mitrofanova darbības Rīgas domē un Andreja Pagora darbības Jelgavas domē," pauž Auziņš.

"Delfi" jau vēstīja, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 11. maijā, pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Politisko partiju likumā, kas liegtu partijām publiski slavināt kara noziegumus.

Atsevišķi komisijas deputāti mudināja steidzami virzīt likuma izmaiņas, ņemot vērā Latvijas Krievu savienības (LKS) aktivitātes un atsevišķu partijas "Saskaņa" biedru rīcību 10. maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā.

Tāpat ziņots, ka Krievijas īstenotās ārpolitikas attaisnošanas, kā arī propagandas vēstījumu izplatīšanas turpināšana varētu būt viens no nosacījumiem valsts budžeta finansējuma pārtraukšanai Latvijas Krievu savienībai (LKS), pieļāva Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!