Foto: F64
Sabiedriskā transporta dotēšanai piešķirti 2,2 miljoni latu no Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumiem kopumā atvēlētajiem papildus 6,48 miljoniem latu, to paredz valdības otrdien pieņemtais lēmums, informē Satiksmes ministrija.

Zaudējumu kompensēšanai par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā tiks pārdalīti 1,9 miljoni latu, savukārt par pasažieru ar invaliditāti pārvadāšanu republikas pilsētās - 296 000 latu.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) skaidro, ka 2011.gadā Sociālās drošības tīkla stratēģijā šim mērķim paredzētais finansējums bija 8,6 miljoni latu, tas segtu aptuveni 83% no šajā gadā prognozētajiem pārvadātāju zaudējumiem. Papildus piešķirtie līdzekļi ļaušot kompensēt pārvadātāju negūtos ieņēmumus, pārvadājot pasažierus, kam pienākas braukšanas maksas atvieglojumi.

Zaudējumu atlīdzināšana pārvadātājiem notiek, pamatojoties uz faktiski pārvadāto pasažieru ar braukšanas maksas atvieglojumiem skaitu un attiecīgi konstatējot nesaņemtos ieņēmumus katrā braucienā.
To paredz Informatīvais ziņojums par Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu finansējuma pārdali un nepieciešamo papildus finansējumu 2011.gadā, ko vakar skatīja valdība.

2011.gadā kopumā Stratēģijas pasākumu īstenošanai paredzēts finansējums 85,08 miljonu latu apmērā. No tiem 19,09 miljoni latu ir Eiropas Savienības Sociālā fonda atbalsts, nodrošinot iespēju bezdarbniekiem, kas nesaņem bezdarbnieka pabalstu, iesaistīties sabiedrībai derīgos darbos pašvaldībās un saņemt par to ikmēneša stipendiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!