Foto: F64

Ņemot vērā valdības noteikto komandantstundu, "Rīgas satiksme" pārplānojusi transportu kustības grafiku, kas paredz, ka sabiedriskais transports (izņemot 22. autobusa maršrutu) no 31. decembra līdz 3. janvārim kustību pārtrauks ar pēdējo reisu, kas no attiecīgā maršruta galapunkta pēc saraksta atiet pulksten 22, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Visi transporta līdzekļi, kas izies pēdējā reisā no attiecīgā galapunkta, veiks pilnu braucienu līdz otram galapunktam. Visi pārējie reisi, kas paredzēti no pulksten 22.01, tiks atcelti.

Tomēr trešdien, 30. decembrī, sabiedriskais transports kursēs pēc ierastā grafika.

Lai nodrošinātu skaidras naudas inkasāciju līdz valdības noteiktajiem ierobežojumiem, "Rīgas satiksme" no 31. decembra līdz 3. janvārim no pulksten 18 pārtrauks biļešu pārdošanu par skaidru naudu maršrutu galapunktos izvietotajos dispečerpunktos. Tāpat tiek saglabāta iespēja iegādāties vienreizējo braukšanas biļeti par skaidru naudu pie sabiedriskā transporta līdzekļa vadītāja.

Jau vēstīts, ka Vecgada dienā, 31. decembrī, un Jaungada dienā, 1. janvārī sabiedrisko transportu Rīgā nevarēs izmantot bez maksas, kā tas bijis iepriekš.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, valdība lēmusi no 30. decembra līdz 4. janvārim un no 8. janvāra līdz 10. janvārim laika posmā no pulksten 22 līdz pulksten 5 ieviest komandantstundu. Tās ievērošanu pastiprināti kontrolēs policijas darbinieki, zemessargi un karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!