No 15. līdz 19. jūnijam Ventspils novadā, Irbenē norisināsies militārās mācības "Urban Combat", lai uzlabotu Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīru kaujas spējas un sadarbību uzdevumu izpildē pilsētvidē, informē Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štāba Informācijas operāciju daļas preses virsnieks virsleitnants Jurģis Baumanis.

Militāro mācību "Urban Combat" laikā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri pilnveidos kaujas prasmes kaujai apdzīvotā vietā, tajā skaitā pārvietošanos pilsētvidē, un veiks aizsardzības manevrus.

Mācību mērķis ir pilnveidot kaujas grupas operativitāti un integrēšanos Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē.

Baumanis informē, ka mācību laikā netiks ierobežota satiksmes kustība pa koplietošanas ceļiem.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem.

Mācību laikā tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1500 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!