Foto: LETA

Otrdienas vakarā glābēji steidzās uz izsaukumu Ludzas novada Briģu pagastu, kur garāmbraucējs bija pamanījis liesmas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg vienstāva guļbūves māja pilnā platībā un ēkas jumts jau bija iebrucis. Notikuma vietā tika atrasts bojāgājis cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 3.45 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvostas ielu Liepājā, kur angārā dega starpsiena un blakus esošajā četrstāvu tornī skaidu putekļi. Ap pulksten 7 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Otrdienas rītā tika saņemts izsaukums Siguldas novada Mālpils pagastā, kur vienstāva ražošanas ēkas ventilācijas šahtā dega skaidu putekļi un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ražošanas ceha bija evakuējušies 120 cilvēki. Pulksten 12.08 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega piededzis ēdiens, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, atkritumi konteinerā, siens.

Kopumā pagājušajā diennaktī, VUGD saņēma 49 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!