Foto: F64

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (V) apgalvo, ka nav uzrunāts kandidēt uz premjera amatu.

Šadurskis sacīja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis nav uzrunājis viņu kā potenciālo kandidātu un par šādu iespēju ar viņu neesot runāts. Arī uz tikšanos pie prezidenta viņš neesot aicināts. Taujāts, vai šāda iespēja apspriesta ar partijas biedriem, politiķis pauda, ka ar kolēģiem tiek apspriesti ļoti daudz un dažādi jautājumi.

Vaicāts, vai būtu gatavs uzņemties šos pienākumus, Šadurskis atbildēja, ka izvērtēs šo jautājumu, ja šāds piedāvājums būs.

Kā ziņots, finanšu ministrs Jānis Reirs (V) arī pēc sarunas ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nav mainījis savu viedokli un nepiekrīt kandidēt uz premjera amatu, līdz ar to premjera pienākumus varētu uzticēt Šadurskim. Šadurskis varētu piekrist uzņemties šos pienākumus, liecina neoficiālā informācija.

Koalīcijas partneri pagaidām nav pauduši viennozīmīgu atbalstu šai kandidatūrai, tomēr arī viennozīmīgu atbalstu uzreiz nesola.

Visticamāk, Valsts prezidents lēmumu par premjera amata kandidātu varētu pieņemt jau tuvākajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!