Foto: F64

Mēs nekad nedabūsim naudu tikai algu pielikumam, pārliecināts izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Reaģējot uz paustajiem viedokļiem saistībā ar jauno algu reformas piedāvājumu, ministrs sacīja, ka jautājumā par pedagogu algu reformu jāspēj atbildēt uz jautājumu par to, vai tā ir reforma, kas nodrošina ilgtspēju, kas secīgi ietver sevī arī skolu tīkla sakārtošanu, vai tas ir tikai algas pielikums.

"Viena daļa sabiedrības orientējas tikai uz algu pielikumu, bet mēs nekad nedabūsim naudu algu pielikumam, jo uzdevums ir veidot arī ilgtspējīgu skolu tīklu," apliecināja Šadurskis.

Viņš uzskata - ja tiek veidots ilgtspējīgs skolu tīkls, tad esot skaidrs, ka no reformas ir arī cietēji. Līdz ar to patlaban, kad notiek jaunā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājuma apspriede, "tie, kas ir apmierināti, klusē, bet tie, kurus tas skar ne tajā sagaidītajā, izcilajā veidā, pauž savu neapmierinātību, un publiskajā telpā mēs dzirdam tikai neapmierinātos".

Kā ziņots, IZM iecerētā pedagogu algu reforma, kurai spēkā būtu jāstājas jau 1. septembrī, paredz palielināt skolēnu skaitu uz vienu skolotāju. IZM ir aprēķinājusi, ka, īstenojot atalgojuma reformu, zemākā pedagogu algas likme palielināsies par 62%, no 420 eiro kāpjot līdz 680 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!