Foto: LETA

Bankas "Citadele" pārdošanas parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojuma projekts nav uzskatāms par atbilstošu izmeklēšanas komisijas ziņojuma statusam, bet gan ir vērtējams kā politisks dokuments. Ņemot vērā to, kā arī vairākus dokumenta teksta aspektus, deputāts Kārlis Šadurskis (V) nolēmis neparakstīt šo galaziņojumu.

Šadurskis ceturtdien komisijas sēdē norādīja, ka šo iemeslu dēļ neuzskata arī par iespējamu tālāko darbību komisijas sēdēs. Viņš norādīja, ka ziņojumu pēc būtības nevar vairs mainīt, veicot vien redakcionālus labojumus. Tajā ir veikta "smalka manipulācija ar teikuma stilistisko nokrāsu" un redzama izmeklētājiem nepieņemamu paņēmienu lietošana, uzskata politiķis.

Viņš uzskata, ka "Citadeles" pārdošanas lietā valdība ir rīkojusies atbilstoši apstākļiem, savukārt, ja kāds uzskata, ka bankas pārdošana notikusi nesaimnieciski, tad šāds secinājums ir "no pirksta izzīsts".

Savukārt deputāts Andrejs Elksniņš (S) izteicās, ka ne reizi vien ir manītas Šadurska spējas izmantot demagoģiju un mētāties ar argumentiem bez reāla pamata. Viņš norādīja, ka izmeklēšanas komisijas ziņojums ir parlamenta politiskā deklarācija par virkni vēsturisku notikumu. Ņemot vērā Šadurska atsevišķus minētos konkrētos pārmetumus par faktu atspoguļojumu tekstā, Elksniņš pauda uzskatu, ka Šadurskis "piesienas punktiem, komatiem un pieturzīmēm" un šāda pozīcija vērtējama kā komisijas darba torpedēšana.

Kā ziņots, Saeima iepriekš nolēma līdz 18.decembrim pagarināt darbības termiņu parlamentārās izmeklēšanas komisijai par bankas "Citadele" pārdošanu.

Jau ziņots, ka 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza bankas "Citadele" akciju pārdošanas darījumu, līdz ar to "Ripplewood" un 12 starptautisku investoru grupa kļuva par bankas "Citadele" akcionāriem. Par akcijām investori samaksājuši 74,7 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!