Foto: F64

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) neplāno atteikties no priekšlikuma par obligātās pamatizglītības apguves sākšanu no sešu gadu vecuma.

Ministrs pauda, ka šāda iecere ir paredzēta valdības deklarācijā un rīcības plānā. Viņš arī akcentēja, ka šajā gadījumā mācību saturs būs piemērots sešgadīgiem bērniem.

Šadurskis arī atgādināja, ka izmaiņas iecerēts ieviest 2018./2019.mācību gadā.

Politiķis klāstīja, ka šo ieceri iesniegs izskatīšanai vispārējā kārtībā, bet par tehniskajiem jautājumiem vēl tikšot spriests.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) bija iesniegusi izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus Vispārējās izglītības likumā, tajos paredzot obligātās pamatizglītības apguves sākšanu no sešu gadu vecuma, vienlaikus saglabājot tiesiski legālu iespēju pamatotas nepieciešamības gadījumā to sākt arī gadu vēlāk.

IZM uzsvēra, ka plānotais 1.klasē apgūstamais mācību saturs un metodika ir atbilstoši pašreizējās obligātajās pirmsskolas izglītības programmās bērniem sešu gadu vecumā apgūstamajam un netiek paredzēts, ka sešus gadus vecajiem bērniem būs jāapgūst tas, ko pašlaik mācās septiņus gadus vecie bērni.

Tomēr valdība šo ieceri vēl nevērtēja, jo tas bija iesniegts kopā ar likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada budžetu, bet Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) akcentēja, ka tas ir jāvērtē ierastajā kārtībā, nevis budžeta paketē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!