Foto: LETA
Partijas "Vienotības" valdes loceklis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis rosinājis partijas Ētikas komisiju izvērtēt deputāta Alekseja Loskutova (V) rīcību saistībā ar partijas nodaļai sūtītas vēstules nonākšanu medijos, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Šadurskis portālam "Delfi" norādīja, ka tā ir partijas iekšēja lieta, tomēr atzina, ka šāds ierosinājums ir īsais iznākums "garai sarunai slēgtā valdes sēdē".

Šadurskis lūdzis Ētikas komisiju izvērtēt Loskutova rīcību saistībā ar viņa vēstījumu partijas "Vienotība" Rīgas nodaļas diskusiju vēstkopā, zinot, ka šī informācija tiks nopludināta medijiem.

Jānorāda, ka šajā vēstkopā Loskutovs klāstīja savu redzējumu par to, kāpēc "Vienotība" zaudējusi Ministra prezidenta amatu.

Pēc Šadurska teiktā, ir jāizvērtē, vai šajā gadījumā nav vērojami partijas iekšējo normatīvo aktu pārkāpumi.

"Ja pastāv dažādi viedokļi, ir divi varianti, kas var notikt. Vienā variantā puses mēģina runāt un tuvināties mierizlīgumam. Bet, ja tikai tiek teikts: tu šito un tu to, tad tam nav jēgas," sacīja Šadurskis.

Šadurskis gan noliedza informāciju, ka būtu rosinājis izslēgt Loskutovu no partijas.

"Vienotības" Ētikas komisijas sēde paredzēta ceturtdien, taču komisijas priekšsēdētājas vietnieks Gatis Puriņš portālam "Delfi" nesniedza informāciju par to, kas paredzēts tās darba kārtībā un vai komisija vērtēs Šadurska ierosinājumu.

Jau vēstīts, ka partijā "Vienotība" izveidojušās nesaskaņas ar tā dēvēto "sešinieku", proti, liberāli domājošo deputātu grupu. Publiski pat izskanējusi ideja, ka "sešinieks" varētu veidot biedrību, kurai būtu sadarbības līgums ar partiju.

Februāra vidū "Vienotības" valde nolēma jautājumu par deputātes Ilzes Viņķeles un deputātes Lolitas Čigānes izslēgšanu no politiskā spēka lūgt vērtēt partijas Ētikas komisijai.

"Sešinieku" veido deputāti Ints Dālderis, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs, Veiko Spolītis un Ilze Viņķele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!