Rīgā optimālajam skolēnu skaitam vidusskolā jābūt ap 800 skolēniem, pārliecināts izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Kā trešdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā pastāstīja Šadurskis, Izglītības un zinātnes ministrija aprēķinājusi, kāds skolēnu skaits būtu jāsasniedz katrā no izglītības posmiem. Sākumskolā tiem būtu jābūt vismaz 50 skolēniem, pamatskolā - 100, bet vidusskolā - 150. Šāds skolēnu skaits atbilstu mazākajām skolām, lai skolotāji varētu nopelnīt labu atalgojumu. Tomēr Šadurskis piebilda, ka sākumskolai, protams, jāatrodas pēc iespējas tuvu mājām.

Šadurskis skaidroja, ka Rīgā skolēnu skaitam vidusskolā jābūt ap 800 skolēniem. Tas nozīmē, ka vidusskolas pamatskolas posmā katrā klasē būtu trīs paralēlklases, bet 10.-12.klasē - divas paralēlklases.

Ministrs norādīja, ka šādā skolā pedagogi varēs nopelnīt līdz 1000 eiro mēnešalgu nepārstrādājoties. Šadurskis pauda, ka pie pašreizējā bērnu skaita Rīgas vidusskolās pedagogi caurmērā nopelna 500-650 eiro, līdz ar to, sakārtojot skolu tīklu, algas pieaugums var būt arī 200 eiro.

Pamatskolā Rīgā būtu jābūt ap 575 skolēniem - tādējādi izglītības iestādē pedagogs varētu nopelnīt 800 eiro par likmi, skaidroja ministrs. Šādā skolā 1.-5.klasē būtu jābūt trim paralēlklasēm, bet 6.-9.klasē - divām paralēlklasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!