Foto: LETA

Saeima ceturtdien, 15. aprīlī, pieņēma lēmumu par praktisko apmācību un eksāmenu procesa organizēšanas un norises nosacījumu moto nozarē atbilstību Covid-19 infekcijas ierobežošanas pamatprincipiem un piesardzības pasākumiem ārtelpās, aicinot valdību izvērtēt konkrētos ierobežojumus un piesardzības pasākumus, portālu "Delfi" informēja Saeimas preses dienestā.

Parlaments aicinājis izvērtēt atbilstību šādu prasību noteikšanai: moto praktiskās braukšanas apmācības un eksāmenu kārtošanai jānotiek tikai individuāli, braukšanas apmācību laikā attālinātai saziņai starp apmācāmo personu un apmācību veicēju izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus.

Saeima rosina valdību izvērtēt arī noteikumu, vai pēc katras individuālās moto apmācības būtu jāievēro 15 minūšu pārtraukums, kā arī jāveic motocikla vadības sviru, slēdžu un citu virsmu, kā arī elektronisko saziņas līdzekļu dezinfekcija.

Tāpat parlaments aicinājis izvērtēt prasību, kas noteic, ka individuālā apmācība braukšanas mācību laukumā ir pieļaujama ne vairāk kā divu individuālo apmācību norisē vienlaikus, apmācībās piedaloties ne vairāk kā diviem apmācāmajiem un vienam vai diviem apmācību veicējiem.

Prasība arī noteic, ka citu personu atrašanās braukšanas mācību laukumā nav pieļaujama.

Saeima aicina valdību arī nepieciešamības gadījumā izdarīt grozījumus Ministru kabineta noteikumos un līdz šī gada 22. aprīlim informēt parlamentu par īstenoto izvērtējumu un pieņemto lēmumu.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā šonedēļ moto braukšanas instruktori deputātiem pauda bažas, ka pašreizējās piesardzības prasības motobraucējiem esot nesamērīgas un pārāk stingras, jo apmācības notiek svaigā gaisā un katrs apmācāmais brauc uz sava motocikla.

Deputāti uzskatīja, ka valdības pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz piesardzības pasākumiem Covid-19 pandēmijas laikā ir jābūt loģiskiem, samērojamiem ar citu analogu nozaru regulējumu un saprotamiem sabiedrībai, informē komisijas priekšsēdētājs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!