Foto: LETA

Saeimas Frakciju padomes un Prezidija kopsēdē šodien tika apspriesta iespēja deputātiem "Covid-19" izplatības laikā uz Saeimas sēdēm sanākt mazākā skaitā.

Pagaidām vienošanās vēl nav panākta, bet paredzēts par to sarunas turpināt pēc rakstiska priekšlikuma sagatavošanas.

Vairāki frakciju pārstāvji rosināja vienoties, ka turpmāk kopā uz sēdēm sanāktu 50 līdz 60 deputāti proporcionāli no visiem politiskajiem spēkiem. Sēdes gaitā diskusija vairāk iezīmējās par priekšlikumu uz sēdēm sanākt 60 deputātiem.

Plānots par šo jautājumu risināt sarunas arī ar pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem.

Šodienas sanāksmē izskanēja arī citi priekšlikumi par iespējamiem grozījumiem Satversmē un Saeimas Kārtības rullī attālinātas darbības nodrošināšanai.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar "Covid-19" vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties.

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Vēl no šodienas visās tirdzniecības vietās cilvēkiem obligāti jāievēro divu metru distance, kā arī noteikti citi ierobežojumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!