Foto: Publicitātes foto

Saeimas deputāti ceturtdien apstiprināja deputāta mandātu Vilnim Ķirsim, kurš kļuva par tautas kalpu izglītības un zinātnes ministra amatā ieceltā Vjačeslava Dombrovska vietā.

Ķirsis maija sākumā pēc kļūšanas par ministru nenolika deputāta mandātu, jo Ķirsis, kurš RP rindās bija nākamais kandidāts uz vietu Saeimā, pašvaldību vēlēšanās kandidēja uz Rīgas domes deputāta vietu un ievēlēšanas gadījumā nevarētu kļūt par Saeimas deputātu. Tā kā RP sarakstu Rīgas pašvaldībā neievēlēja, Ķirsim radās iespēja pieņemt Saeimas deputāta mandātu.

Ķirsis portālam "Delfi" jau pirmdien apliecināja, ka būtu gatavs uzņemties Saeimas deputāta pienākumus. Viņš turpinās pildīt arī Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus.

Jau vēstīts, ka līdz ar pašvaldību vēlēšanu rezultātu oficiālu apstiprināšanu, kas gaidāma šonedēļ, trīs Saeimas deputātu vietā, visticamāk, nāks citi kandidāti. Vēl Daugavpils domē, visticamāk, ievēlēts no "Vienotības" saraksta Saeimā strādājošais Jānis Lāčplēsis, kurš vēlēšanās kandidēja no Latgales partijas saraksta, kā arī "Saskaņas centra" (SC) frakcijas deputāts Dmitrijs Rodionovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!