Foto: Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien, 22. oktobrī, apstiprināja no "KPV LV" saraksta ievēlētā deputāta Māra Možvillo pilnvaras.

Viņš darbu Saeimā sāk Lindas Liepiņas vietā pēc tam, kad 16. oktobrī viņa paziņoja par 13. Saeimas deputāta mandāta nolikšanu.

Pēc deputāta svinīgā solījuma došanas Možvillo stājās pie pienākumu pildīšanas.

Līdz ar Možvillo ienākšanu Saeimā "KPV LV" frakcijā būs 11 deputāti.

Līdz šim Možvillo strādāja kā Alojas novada domes deputāts. Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka deputāts dzimis 1967. gadā un viņam ir vidējā izglītība.

Kandidējot uz 13. Saeimu 2018. gadā, Možvillo bijis arī zemnieku saimniecības "Mežsētas" īpašnieks.

Partijas kongresā 2020. gada februārī Možvillo tika ievēlēts arī partijas valdē.

Tomēr attālinātā ārkārtas sēde, kurā bija paredzēts apstiprināt Možvillo pilnvaras, sākās ar starpgadījumu, jo sēdes sākumā Liepiņa bija pieteikusies runāt par procedūru un vēlējās to darīt no tribīnes Saeimas zālē.

Taču Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) teica, ka attālinātajā sēdē to nevar darīt, jo tāda ir vienošanās. Liepiņai ceļot iebildumus, ka viņa ne par ko neesot vienojusies, Mūrniece sēdē izsludināja piecu minūšu pārtraukumu.

Pēc pārtraukuma Liepiņa attālināti uzrunāja Saeimu, sakot, ka šīs Saeimas laiks ir beidzies, un pauda izbrīnu, kāpēc Satversmes tiesas pārstāvji vēl nav ieradušies Saeimā un apturējuši attālinātās sēdes, kas esot pretrunā ar Satversmi.

Sākot izskatīt jautājumu par Možvillo pilnvaru apstiprināšanu, Liepiņa pieteicās debatēs un tomēr aizgāja uzstāties no tribīnes. Viņa vērsās tieši pie Možvillo un bija uzvilkusi kreklu no Limbažu svētkiem ar novadnieka un Latvijas himnas autora Baumaņu Kārļa vārdiem.

Liepiņa teica, ka Možvillo informējusi par savu lēmumu atstāt Saeimu un prasījusi, vai viņš būs gatavs stāties viņas vietā, saņemot jāvārdu. Ceturtdien gan Možvillo viņai esot jautājis, kādēļ Liepiņa viņu pametot zem tanka, sacīja deputāte.

"Šeit nav visi ļauni cilvēki," teica Liepiņa, piebilstot, ka bez lieliskā pie frakcijām nepiederošo deputātu piecinieka esot vēl daži labi cilvēki.

Aldis Gobzems debatēs pateicās Liepiņai par visu, ko viņa darījusi Latvijas labā.

Pēc Liepiņas uzstāšanās tribīnē Mūrniece aicināja Saeimas darbiniekus sakārtot tribīni, lai viņš no tribīnes varētu dot svinīgo solījumu.

Jāpiebilst, ka vairākiem deputātiem, kuri attālinātā darba laikā tika apstiprinātas pilnvaras, to ļāva darīt no tribīnes. Arī solījums tika parakstīts, kā tas parasti tiek darīts Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!