Organizējot iepirkumu konkursus, arī turpmāk Saeimas kancelejai būs jānodrošina tikai "Volvo" un "Mercedes Benz" automašīnu iegāde, šādu Saeimas prezidija lēmumu vakar sagatavoja Saeimas Saimnieciskā komisija.
Tajā teikts, ka Saeimas autobāze pēdējo desmit gadu laikā iepirkusi 20 "Mercedes Benz" un 55 "Volvo" markas automobiļus, kā arī divus "Mercedes" mikroautobusus.

Tādēļ būtu nepieciešams šādas iegādes turpināt, ņemot vērā, ka autobāzes tehniskais aprīkojums, iespēja izmantot atlaides rezerves daļu iegādei un personāla izglītība ļauj taupīt un racionāli izmantot līdzekļus šo auto uzturēšanai.

Lēmuma autori atsaucas uz Saeimas prezidija 1998.gada lēmumu par uzdevumu autobāzei slēgt tiešos piegādes līgumus ar "Mercedes" un "Volvo" rūpnīcām, kā arī 1993.gada Saimnieciskās komisijas lēmumu par jaunu "Volvo" iegādi un Saeimas prezidija nodrošināšanu ar "Volvo" automašīnām.

Šodien Saimnieciskās komisijas deputāti visi atbalstīja izstrādāto priekšlikumu, atturējās vienīgi Artis Kampars. Viņš aģentūrai LETA teica, ka pēc komisijas sēdes par šo jautājumu jau runājis ar "Jaunā laika" deputātiem un frakcija varētu iebilst pret prezidija lēmumu par šo auto iegādi.

Kampars izteica šaubas, vai šāds prezidija lēmums, kas ierobežo iepirkumu, vispār atbilst iepirkuma likumam.

Kampars pieļāva, ka Saeima līdzekļus varētu ietaupīt, pērkot nevis "Volvo" un "Mercedes", bet citus automobiļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!