Foto: DELFI

Saeima otrdien, 11. janvārī, apstiprināja valdības veiktās izmaiņas rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kas tostarp paredz visā valsts teritorijā izsludināto ārkārtējo situāciju pagarināt līdz 28. februārim.

Ārkārtējā situācija izsludināta ar mērķi apturēt straujo Covid-19 infekcijas izplatību un veselības nozares pārslodzi, kā arī mazināt novēršamo mirstību, vienlaikus nodrošinot svarīgu valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību.

Apstiprināti arī citi valdības veiktie grozījumi rīkojumā. Tostarp precizēta kārtība, kādā pirmsskolas izglītojamie, kā arī skolēni virs 12 gadu vecuma, kuriem nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, varēs piedalīties sporta nodarbībās iekštelpās.

Grozījumi arī paredz, ka par valsts budžeta līdzekļiem var organizēt ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas klientu, tai skaitā klientu ar pabeigtu primāro vakcināciju vai balstvakcināciju, vai pārslimošanas sertifikātu, testēšanu ar Covid-19 rutīnas skrīninga testu.

Jau vēstīts, ka valdība iepriekš vienojās valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pagarināt līdz 28. februārim, spēkā atstājot esošos Covid-19 izplatību ierobežojošos pasākumus.

Pagarinot ārkārtējo situāciju, spēkā paliek esošie Covid-19 drošības pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!