Foto: Publicitātes foto

Saeima ceturtdien, 17.martā, otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Oficiālās elektroniskās adreses likumā, ar kuriem paplašina personu loku, kurām e-adreses izmantošana ir obligāta. Saeimas preses dienestā portālam "Delfi" norādīja, ka likuma izmaiņas paātrinās efektīvas saziņas metodes ieviešanu aizsardzības resorā.,

Turpmāk oficiālā elektroniskā adrese obligāti būs jāizmanto karavīriem, zemessargiem, Nacionālo bruņoto spēku civilajiem darbiniekiem, atvaļinātiem karavīriem un nodarbinātajiem Aizsardzības ministrijā un tās padotībā esošajās iestādēs, izņemot Militārās izlūkošanas un drošības dienestu.

"Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un pastāvošos kiberdrošības draudus, nepieciešams veicināt mūsdienīgas, efektīvas, operatīvas un drošas saziņas iespējas aizsardzības resorā," iepriekš sacīja par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans (Konservatīvie).

Viņš piebilda, ka tuvākajā laikā jāapsver obligāta elektroniskā adrese visām valsts pārvaldē nodarbinātajām personām.

Oficiālā elektroniskā e-adrese ieviesta, lai elektroniskā vidē nodrošinātu ērtu un drošu oficiālo saziņu un dokumentu apriti starp valsts iestādēm un iedzīvotājiem.

Grozījumi Oficiālās elektroniskās adreses likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!