Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Prezidijs ceturtdien pieņēmis lēmumu atcelt vairākus deputātu komandējumus, kuru galamērķis tostarp ir "Covid-19" skartās valstis.

Uz Briseli Beļģijā nedosies Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns (ZZS), delegācijas loceklis Atis Lejiņš (JV) un Starpparlamentu attiecību biroja vecākā konsultante Māra Krūmiņa.

Vucāns un delegācijas sekretāre Ingrīda Sticenko nedosies arī iepriekš apstiprinātajā komandējumā uz Luksemburgu.

Uz Parīzi Francijā paredzētais komandējums atcelts Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājam Jurim Rancānam (JKP), Ārlietu komisijas sekretārei Inesei Voikai (AP), Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas konsultantei Kristiānai Bumbierei un Ārlietu komisijas konsultantam Artūram Jefimovam.

Komandējumā uz Luksemburgu nedosies arī NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš (JV), delegācijas vadītāja vietnieks Raimonds Bergmanis (ZZS), delegācijas pastāvīgā pārstāvja aizstājējs Ivans Klementjevs (S) un delegācijas sekretāre Sandra Paura.

Tāpat uz Zagrebu Horvātijā komandējumā nedosies Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas locekļi Raimonds Bergmanis (ZZS) un Ainars Latkovskis (JV), komisijas vecākā konsultante Ieva Barvika un Saeimas nozares padomnieks Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā Ģirts Ostrovskis.

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs pieņēma lēmumu par piesardzības pasākumiem saistībā ar jaunā koronavīrusa slimību "Covid-19".

Ņemot vērā ar "Covid-19" izplatību saistīto iespējamo apdraudējumu, kā arī nepieciešamību nodrošināt Saeimas deputātu un darbinieku un Saeimas apmeklētāju veselības drošību un tās apdraudējumu risku iespējamu samazināšanu, Saeimas Prezidijs šodien nolēma aicināt parlamentāriešus un Saeimas darbiniekus ievērot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijas un atturēties no došanās uz "Covid-19" skartajām valstīm un teritorijām, vienlaikus aicinot izvērtēt nepieciešamību doties uz jebkādām valstīm, kurās patlaban konstatētas saslimšanas ar "Covid-19".

Jau ziņots, ka pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19" apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, paziņoja SPKC.

Līdz ar to kopumā "Covid-19" līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Kā informē SPKC, pēdējās diennakts laikā Latvijā veikts 41 laboratoriskais izmeklējums uz "Covid-19", bet kopumā līdz šim izmeklētas jau 332 personas.

Tikmēr visā pasaulē "Covid-19" gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!