Foto: LETA

Saeima ārkārtējās situācijas laikā atliks iepriekš izsludināto ziedu kompozīciju iepirkumu par 19 999 eiro.

Kā pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), sarunā ar Saeimas Administrācijas vadību panākta vienošanās, ka ārkārtējās situācijas laikā tiks pārdomāta iepirkumu izsludināšana.

Pašlaik ziedu kompozīcijas iepirkums tiks atlikts. Mūrniece arī norādīja, ka Saeimai papildu līdzekļi būs nepieciešami saistībā e-Saeimas projekta gaidāmo īstenošanu.

Kā ziņots, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija iepriekš pauda neizpratni par Saeimas izsludinātu iepirkumu ziedu kompozīciju iegādi un aicināja parlamenta vadību ārkārtējās situācijas laikā atturēties no nevajadzīgiem tēriņiem, informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, Saeimas Administrācija izsludinājusi iepirkumu par ziedu kompozīciju piegādi ar paredzamo līgumcenu 19 999 eiro.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis iepriekš norādīja, ka pašlaik, kad valstī ir ārkārtējā situācija un daudzās jomās nepieciešams papildus atbalsts no valsts, nav pieļaujams, ka budžeta līdzekļi tiek tērēti mazsvarīgiem mērķiem.

No minētajā iepirkumā paredzētās summas 12 000 eiro bija paredzēti ziedu kompozīciju piegādei valstiskas un starptautiskas nozīmes notikumiem vai pasākumiem un 7999 eiro bija paredzēti ziedu kompozīciju piegādei vietējas nozīmes oficiāliem notikumiem vai pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!