Foto: LETA

Saeima ceturtdien, 7. janvārī, galīgajā lasījumā pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likumā, nosakot, ka Covid-19 vakcīnām piemēro pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto nulles procentu likmi, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Samazināto PVN likmi nulles procentu apmērā piemēros Covid-19 vakcīnām, kas reģistrētas saskaņā ar normatīvajiem aktiem farmācijas jomā, kā arī Covid-19 "in vitro" diagnostikas medicīniskajām ierīcēm, tostarp, testiem, testēšanas iekārtām, kas atbilst Eiropas Savienības (ES) prasībām.

PVN nulles procentu likmi piemēros arī pakalpojumiem, kas cieši saistīti ar vakcīnām un medicīniskajām ierīcēm, tai skaitā transportēšanas, uzglabāšanas, apsardzes pakalpojumiem.

Likums grozīts, lai operatīvi pārņemtu ES direktīvu par pagaidu pasākumiem saistībā ar samazinātā PVN piemērošanu Covid-19 vakcīnām un "in vitro" diagnostikas medicīniskajām ierīcēm. Tas ļaus pēc iespējas ātrāk, turklāt par samērīgām izmaksām nodrošināt piekļuvi vakcīnām un uzsākt iedzīvotāju vakcināciju, teikts grozījumu anotācijā.

Ņemot vērā, ka pirmās Covid-19 vakcīnas Latvijā tika piegādātas jau pagājušā gada decembra beigās, likuma grozījumi noteic, ka PVN nulles procentu samazināto likmi Covid-19 vakcīnām, diagnostikas medicīniskajām iekārtām un cieši saistīto pakalpojumu sniegšanai piemēro no 2020. gada 25. decembra līdz 2022. gada 31. decembrim.

PVN likuma grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!