Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcijas deputāta Arņa Kalniņa ierosinājumu uzdot valdībai izvērtēt iespēju jau 2003.gadā no valsts budžeta atvēlēt līdzekļus "skolas piena" programmai.
Komisijas sēdē izvērtās diskusija par to, vai skolēnu obligāta dzirdīšana ar bezmaksas pienu ir uzskatāma par ārstniecisku pasākumu, jo deputāts Kalniņš šo priekšlikumu ierosina iekļaut Saeimas lēmumā "Par iedzīvotāju ārstniecības nodrošinājumu valstī".

Tautas partijas frakcijas pārstāvis Andris Šķēle Kalniņa ierosinājumu atbalstīja, piebilstot, ka ir jānorāda, ka "skola piens" tiks piešķirts skolēnu veselības profilakses programmas ietvaros un ka pienam jābūt bagātinātam ar vitamīniem, fluoru un jodu.

Savukārt "Tēvzemes un brīvības"/LNNK frakcijas deputāte Aida Prēdele atcerējās nepatīkamos brīžus, ko viņai skolas gados nācās pārdzīvot, dzerot skolā obligāto vārīto pienu ar plēvi.

Lēmumā "Par iedzīvotāju ārstniecības nodrošinājumu valstī", kas sagatavots otrajam lasījumam, paredzēts "Labklājības ministrijas darbību ārstniecības uzraudzībā atzīt par nepietiekamu". Saeima paredzējusi uzdot Ministru kabinetam līdz šā gada 1.oktobrim detalizēti izanalizēt ārstniecības nodrošinājumu valstī, jo īpaši nodrošinājumu ar kompensējamām zālēm, un izstrādāt priekšlikumus sistēmas sakārtošanai un iesniegt tos Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!