Foto: Saeimas administrācija
Saeima ceturtdien ievēlēja visu sešpadsmit parlamenta komisiju locekļus, savukārt komisijas vadība katrai būs jāvēl savā sēdē. Ceturtdien notiks piecu komisiju sēdes, bet pārējās pirmo reizi sanāks nākamajā nedēļā.

Ārlietu komisijā darbosies četri "Vienotības" pārstāvji - Ojārs Ēriks Kalniņš, Atis Lejiņš, Imants Lieģis un Linda Mūrniece. Tāpat šai komisijā strādās Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Iveta Grigule un Staņislavs Šķesters no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) "Saskaņas centra" (SC) pārstāvji Valentīns Grigorjevs, Sergejs Mirskis un Raimonds Rubiks, kā arī Guntis Ulmanis (PLL).

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā "Vienotību" pārstāvēs Andris Buiķis, Guntars Galvanovskis, Kārlis Šadurskis un Jānis Reirs. ZZS pārstāvji komisijā būs Jānis Vucāns, Aivars Dronka un Didzis Zemmers, bet SC pārstāvēs Valērijs Kravcovs, Ņikita Ņikiforovs, Igors Pimenovs un Ivans Ribakovs. Komisijā darbosies arī Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) un Andris Šķēle (PLL).

Juridiskajā komisijā strādās Solvita Āboltiņa, Andis Caunītis, Ingmārs Čaklais un Ilma Čepāne no "Vienotības" un Valērijs Agešins, Aleksandrs Jakimovs un Jānis Urbanovičs no SC. ZZS komisijā pārstāvēs Gundars Daudze, Dana Reizniece un Laimis Šāvējs. VL-TB/LNNK komisijā pārstāvēs bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, bet PLL – Inese Šlesere.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā strādās Ingrīda Circene, Dzintra Hirša un Ansis Saliņš no "Vienotības", Augusts Brigmanis un Dace Reinika no ZZS, Boriss Cilevičs, Aleksejs Holostovs un Vladimirs Nikonovs no SC, Dzintars Rasnačs no VL-TB/LNNK, bet PLL savu pārstāvi nedeleģēja.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā strādās "Vienotību" pārstāvošie Ints Dālderis, Ina Druviete, Janīna Kursīte-Pakule un Inguna Rībena. ZZS pārstāvēs Jānis Strazdiņš un Oskars Zīds, bet SC – Aleksejs Burunovs, Sergejs Fjodorovs un Nikolajs Kabanovs. Komisijā strādās arī Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) un Māris Kučinskis (PLL).

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā strādās Aleksejs Loskutovs, Ainars Latkovskis un Aivars Volfs no "Vienotības", kā arī Guntis Rozītis un Kārlis Seržants no ZZS. SC pārstāvji komisijā būs Jānis Ādamsons, Ivans Klementjevs un Mihails Zemļinskis, PLL pārstāvēs Imants Jānis Bekešs, bet VL-TB/LNNK – Visvaldis Lācis.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā strādās Dzintars Ābiķis, Rasma Kārkliņa un Lolita Čigāne no "Vienotības", kā arī Rihards Eigims un Vitauts Staņa no ZZS.SC pārstāvēs Sergejs Dolgopolovs, Igors Meļņikovs un Juris Silovs, bet Edgars Zalāns pārstāvēs PLL.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā darbosies Arvils Ašeradens, Klāvs Olšteins, Dzintars Zaķis un Edvards Smiltēns no "Vienotības", bet ZZS pārstāvji būs bijušais "Unibankas" vadītājs Andris Bērziņš, kā arī Jānis Klaužs un Ingmārs Līdaka. SC komisijā pārstāvēs Dmitrijs Rodionovs, Artūrs Rubiks, Aleksandrs Sakovskis un Jānis Tutins. Komisijā strādās arī Ainārs Šlesers (PLL) un Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

Sociālo un darba lietu komisijā strādās Silva Bendrāte, Liene Liepiņa, Ilze Vergina un Ilze Viņķele ("Vienotība"), kā arī Aija Barča, Māris Dzelzskalns un komisijā jau strādājušais Andris Bērziņš no ZZS. SC pārstāvēs Andrejs Klementjevs, Vitālijs Orlovs un Igors Zujevs, VL-TB/LNNK – Inese Laizāne, bet PLL – Rita Strode.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā strādās Imants Jānis Bekešs (PLL), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Jānis Klaužs (ZZS), Janīna Kursīte-Pakule ("Vienotība") un Vitālijs Orlovs (SC).

Pieprasījumu komisijā no "Vienotības" darbosies Arvils Ašeradens, Silva Bendrāte, Ingmārs Čaklais, Ilma Čepāne, Ina Druviete, Jānis Reirs un Inguna Rībena. ZZS pārstāvēs eksbaņķieris Andris Bērziņš, Augusts Brigmanis, Rihards Eigims un Dace Reinika. No SC komisijā darbosies Jānis Ādamsons, Valentīns Grigorjevs, Aleksejs Holostovs, Igors Meļņikovs un Mihails Zemļinskis. VL-TB/LNNK komisijā pārstāvēs Inese Laizāne, bet PLL – Ainārs Šlesers.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijā strādās Dzintars Ābiķis, Andris Buiķis, Lolita Čigāne, Ainars Latkovskis, Aleksejs Loskutovs un Kārlis Šadurskis (visi "Vienotība"). ZZS pārstāvēs Aija Barča, bijušais komisijas vadītājs Andris Bērziņš, Ingmārs Līdaka un Didzis Zemmers. No SC komisijā darbosies Aleksejs Burunovs, Ņikita Ņikiforovs, Raimonds Rubiks, Aleksandrs Sakovskis un Jānis Tutins. Komisijā darbosies arī Rita Strode, Edgars Zalāns (abi PLL) un Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

Saimnieciskajā komisijā strādās Andis Caunītis, Ingrīda Circene, Guntars Galvanovskis, Linda Mūrniece, Klāvs Olšteins un Ilze Viņķele, kas pārstāvēs "Vienotību". No ZZS komisijā darbosies Aivars Dronka, Kārlis Seržants, Vitauts Staņa un Jānis Strazdiņš. SC pārstāvji būs Sergejs Fjodorovs, Andrejs Klementjevs, Sergejs Mirskis, Dmitrijs Rodionovs, Juris Silovs un Igors Zujevs. Komisijā strādās arī Māris Kučinskis (PLL) un Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Būtiskajā Nacionālās drošības komisijā strādās Dzintars Zaķis ("Vienotība"), Gundars Daudze (ZZS), Jānis Urbanovičs (SC), Andris Šķēle (PLL) un Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Pilsonības likuma izpildes komisijā strādās Ints Dālderis, Dzintra Hirša, Liene Liepiņa, Ansis Saliņš, Ilze Vergina un Aivars Volfs no "Vienotības", kā arī Māris Dzelzskalns, Guntis Rozītis, Laimis Šāvējs un Oskars Zīds no ZZS. SC komisijā pārstāvēs Aleksandrs Jakimovs, Valērijs Kravcovs, Vladimirs Nikonovs, Ivans Ribakovs un Artūrs Rubiks. Komisijā strādās arī Visvaldis Lācis (VL-TB/LNNK) un Inese Šlesere (PLL).

Savukārt Eiropas lietu komisijā no "Vienotības" strādās Solvita Āboltiņa, Ojārs Ēriks Kalniņš, Rasma Kārkliņa, Atis Lejiņš, Imants Viesturs Lieģis un Edvards Smiltēns. ZZS pārstāvēs Iveta Grigule, Dana Reizniece, Staņislavs Šķesters un Jānis Vucāns. SC pārstāvji komisijā būs Sergejs Dolgopolovs, Nikolajs Kabanovs, Valērijs Agešins, Boriss Cilevičs, Ivans Klementjevs un Igors Pimenovs. Komisijā darbosies arī Guntis Ulmanis (PLL) un Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!