Saeima ceturtdien nolēma izdot administratīvai sodīšanai deputātu Visvaldi Lāci par savas meitas Daces nodarbināšanu par deputāta palīdzi.

Pats Lācis gan meitas nodarbināšanu neuzskatīja par pretlikumīgu, iepriekš portālu "Delfi" informēja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Deputāta izdošanu sodīšanai neatbalstīja arī deputāts Imants Kalniņš (TB/LNNK), kurš jau sodīts par līdzīgu pārkāpumu – sievas nodarbināšanu, kā arī deputāte Janīna Kursīte - Pakule (PS).

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis parlamentu izdod administratīvajai sodīšanai Kalniņu un deputātu Staņislavu Šķesteru (ZZS) par interešu konflikta novēršanas likuma pārkāpšanu – viņi veikuši ar amata pienākumu veikšanu saistītas darbības, kurās viņi paši vai viņu laulātās draudzenes bijušas personiski un mantiski ieinteresētas. Abas deputātu palīdzes – Agra un Daiga - vairs nepilda šos pienākumus.

Tiesa, Saeimā par deputāta palīdzi strādā arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa sieva Elita, bet viņa ir palīdze nevis Brigmanim, bet viņa frakcijas biedram Vilnim Edvīnam Bresim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!