Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāti piektdien, 9. jūlijā, izveidojuši deputātu atbalsta grupu "Par tiesībām uz vakcinācijas brīvprātīgumu". Par tās vadītāju iecelts deputāts Kaspars Ģirģens (KPV LV), bet par vadītāja vietnieci – Jūlija Stepaņenko, portālu "Delfi" informēja Kaspars Ģirģens.

Grupas mērķis ir iestāties par vienlīdzīgu attieksmi un nediskrimināciju atkarībā no personas vakcinācijas pret Covid-19 statusa. Grupa strādās pie tā, lai atbalstītu iedzīvotājus, kuri saskārušies ar diskrimināciju un iestāsies par vakcinācijas pret Covid-19 brīvprātīguma principa saglabāšanu, atbilstoši valdības deklarētajam, norāda Ģirģens.

"Vakcinācijai ir jānotiek pēc brīvprātības principa. Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, kur tiek respektētas iedzīvotāju brīvas izvēles tiesības. Valdībai ir jāmeklē citi risinājumi, kā veicināt vakcinēto īpatsvaru, bet tas nedrīkst būt uz iedzīvotāju rēķina. Mēs redzam neveiksmīgo komunikāciju ap Vakcinācijas biroju, vakcīnu iepirkumu, vakcinēšanās avīzēm, vakcinācijas centriem, un tagad valdība ķeras pie pēdējā salmiņa – draud ar piespiedu vakcināciju vai darba zaudēšanu. Tā nedrīkst būt, un mēs kā deputātu grupa rosināsim diskusiju daudz plašākā mērogā, lai panāktu cilvēku tiesību ievērošanu. Vēlos uzsvērt, ka es pats esmu vakcinējies, bet to esmu darījis pēc brīvprātības principa," vēsta Ģirģens.

Saeimā izveidotajā grupā darbosies Ģirģens, Stepaņenko, Ramona Petraviča (KPV LV), Māris Možvillo (KPV LV), Ļubova Švecova, Ēriks Pucens (KPV LV), Ingūna Rībena, Ralfs Nemiro (KPV LV), Edgars Tavars (ZZS) un Karina Sprūde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!