Foto: LETA

Saeima ceturtdien lems par Rīgas rajona tiesas lūgumu izdot tiesāšanai 12.Saeimas deputātu Valdi Kalnozolu (ZZS), liecina parlamenta darba kārtība.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien deva vienbalsīgu piekrišanu Kalnozola turpmākai kriminālprocesa iztiesāšanai. Gala lēmums vēl būs jāpieņem parlamentam balsojot. Komisija lūgusi lēmuma projektu iekļaut ceturtdienas Saeimas sēdē.

Kalnozols komisijas sēdē lūdza ļaut lēmumu pieņemt tiesai.

"Es lūdzu pārtraukt spekulācijas un gala verdiktu ļaut pieņemt tiesai. Ir izskanējušas visādas spekulācijas par šo krimināllietu. Lūdzu mani nesodīt, pirms tiesa ir devusi savu verdiktu, lai nesanāk tā, ka tiesa vēl nav lēmusi, bet es jau esmu sodīts," pauda deputāts.

Pēc viņa domām, "senos laikos ģimenes strīdus atrisināja ģimenes lokā, bet šobrīd tie strīdi tiek aizvesti svešiem cilvēkiem risināt, kuriem nav laika tajos iedziļināties".

"Valsts nauda tiek tērēta nevajadzīgiem strīdiem, ko varētu atrisināt jau sākotnēji, ja būtu atrisināta likumdošana," teica Kalnozols.

Politiķis arī vērsa uzmanību uz to, ka Saeimā jau ir viens deputāts - Dainis Liepiņš (LRA), kurš ir izdots tiesāšanai un tādējādi nevar piedalīties parlamenta sēdēs, kā arī nesaņem visu atalgojumu.

"Viņš jau bez tiesas lēmuma izcieš sodu - viņam samazināts atalgojums, nevar piedalīties Saeimas sēdēs. Manuprāt, tas ir netaisnīgi, pret cilvēktiesībām," pauda Kalnozols.

Savukārt komisijas deputāte Zenta Tretjaka ("Saskaņa") pēc Kalnozola teiktā atzina, ka viņai trūkst vārdu. "Jūs šobrīd vairāk runājat uz publiku un televīziju," viņa sacīja.

Pēc deputātes domām, Kalnozols nevēlas atzīt savu vainu, kaut arī tiesas materiālos ir norādīts - medicīniskā ekspertīze liecina, ka viņš ir nodarījis vieglus miesas bojājumus.

Jau vēstīts, ka, kaut arī Kalnozols bija nolēmis nolikt deputāta mandātu uz bērna kopšanas laiku, piektdien viņš atsauca savu iesniegumu.

Uzņēmējam Kalnozolam Saeima deputāta pilnvaras uz laiku apstiprināja 18.februārī. Viņš Saeimā strādā Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vietā. Kučinskis ir nolicis deputāta mandātu uz laiku, kamēr atrodas premjera amatā.

Pret Kalnozolu ir ierosināta krimināllieta, kas pašlaik atrodas tiesā.

Jau vēstīts, ka 12.Saeimā no ZZS saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlēti Guntis Belēvičs, Kārlis Seržants un Kučinskis, savukārt Kalnozols palika ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!