Ceturtdien, Saeimā atkārtoti tiks skatīti JL izstrādātie grozījumi Satversmē par deputātu imunitātes atcelšanu attiecībā uz administratīviem pārkāpumiem. Līdz šim par šiem grozījumiem nav izdevies nobalsot, jo daļa deputātu, nereģistrējoties kvorumam, traucējuši Saeimas darbu.
Satversmes grozījumu būtība paredz, ka pēc to pieņemšanas Saeimas deputāti par administratīviem pārkāpumiem tiks sodīti tāpat kā jebkurš Latvijas iedzīvotājs, jo Saeima ar savu balsojumu vairs nevarēs deputātu pasargāt no izdarītajam pārkāpumam atbilstoša soda.

Vienlaikus, saskaņā ar JL iesniegtajiem grozījumiem Saeimas Kārtības rullī, pēc administratīvās imunitātes atcelšanas tiek paredzēta arī deputātu pārkāpumu publiskošana.

JL uzskata, ka daļa deputātu, nevēloties Satversmes grozījumu stāšanos spēkā, apzināti maldina sabiedrību, apgalvojot, ka JL ierosināto grozījumu pamatā ir vēlme slēpt deputātu izdarītos administratīvos pārkāpumus. JL uzsver, ka jau atbalstītie grozījumus Saeimas Kārtības rullī, kas paredz deputātu pārkāpumu publiskošanu, stāsies spēkā vienlaikus ar Satversmes grozījumiem.

Šīs Saeimas sasaukuma laikā jau trīs reizes atsevišķas frakcijas nobalsojušas par savu deputātu neizdošanu taisnīgas tiesas spriešanai, tādējādi pasargājot viņus no atbildības par likumpārkāpumiem. JL uzskata, ka šāda rīcība nav pieļaujama, tāpēc virzīja minētos Satversmes grozījumus izskatīšanai Saeimā. Tie atbalstīti 1.lasījumā Saeimas Juridiskās komisijas sēdē un plenārsēdē tiks atbalstīti, kad sēdē piedalīsies 2/3 daļas Saeimas deputātu, kas nepieciešams Satversmes grozīšanai. Tāpat 1.lasījumā atbalstīti JL iesniegtie grozījumi Saeimas Kārtības rullī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!