Foto: Saeimas administrācija
Jaunais Saeimas sasaukums ceturtdien sanāks jau uz trešo sēdi, kurā iecerēts spriest par parlamenta pastāvīgo komisiju izveidi.

Saeimas Preses dienests aģentūrai BNS pavēstīja, ka trešdien parlamenta prezidijs nolēmis sasaukt atsevišķu sēdi, kurā deputātiem pirms tālākā likumdevēja darba būtu jālemj par visu pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem.

Parlamenta sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lelde Rāfelde paskaidroja, ka šis dokuments vēl tikai paredz komisiju izveidošanas prasības un nosacījumus, bet tas vēl neparedz konkrētu deputātu virzību kādās komisijās. Parlamentāriešu iekļaušanai komisijās jau ir iesniedzami atsevišķi lēmumprojekti, kuru iesniegšana būtu iespējama tikai pēc tam, kad Saeima ir pieņēmusi šos vispārīgos komisiju izveides noteikumus.

Pagaidām gan nav zināms, cik ātri pēc šo noteikumu pieņemšanas Saeima jau varētu lemt par visu deputātu iekļaušanu konkrētās komisijās.

Ārkārtas sēde sāksies plkst.10.

Jau vēstīts, ka 10.Saeima uz savu pirmo sēdi sanāca otrdien, kad tika apstiprinātas teju visu parlamentāriešu pilnvaras. Savukārt trešdien notikušajā ārkārtas sēdē Saeima apstiprināja premjera Valda Dombrovska ("Vienotība", "Jaunais laiks") otro valdību.

Ziņots arī, ka iepriekš "Vienotības" pārstāvji, stāstot par 10.Saeimas pirmo darba dienu grafiku, tika pauduši cerību ceturtdien jau nodrošināt iespēju sākt darbu arī tiem deputātiem, kuri pēc vairāku partijas biedru apstiprināšanas ministru amatos stājas viņu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!