Foto: Saeimas administrācija
Saeimas Prezidijs un Frakciju padome šodien nolēma likvidēt parlamenta Saimniecisko komisiju un izveidot Ilgtspējīgas attīstības komisiju.

Saimnieciskās komisijas funkcijas paredzēts nodot Prezidijam, savukārt Ilgtspējīgas attīstības komisiju iecerēts izveidot kā patstāvīgo komisiju uz Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas uzraudzības apakškomisijas bāzes.

Deputāti arī nolēma, ka vajadzētu Pieprasījumu komisiju pievienot Publisko izdevumu un revīzijas komisijai.

Atbalstu neguva priekšlikums kādai citai komisijai pievienot Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju, bet pagaidām tika atlikts jautājums par Konstitucionālo lietu komisijas vai apakškomisijas izveidošanu.

Tika akceptēta iecere mainīt nosaukumu Pilsonības likuma izpildes komisijai, kas varētu saukties Sabiedrības saliedētības komisija.

Prezidijs un Frakciju padome arī šodien nolēma, ka deputātiem vajadzētu atļaut darboties ne vairāk kā trijās apakškomisijās. Patlaban deputāts drīkst darboties ne vairāk kā divās apakškomisijās.

Lai realizētu minētās ieceres, jāveic grozījumi Saeimas Kārtības rullī, par kuriem būs jālemj Juridiskajai komisijai un galīgais lēmums jāpieņem plenārsēdē.

Saeimā patlaban ir 16 komisijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!