Foto: LETA

Saeimas deputāti ceturtdien vienbalsīgi atbalstīja ilggadējās Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesneses Vijas Silinieces atbrīvošanu no amata pēc pašas vēlēšanās pēc viņas pašas lūguma.

Siliniece tiesas priekšsēdētājai Sandrai Meliņai bija iesniegusi atlūgumu, kurā izteica vēlēšanos amatu tiesā atstāt. Tiesas priekšsēdētājas pārstāvji portālam "Delfi" jau iepriekš apliecināja, ka atlūgums no tiesneses tiešām saņemts un Siliniece amatu vēloties atstāt, jo tuvojas viņas pensijas vecums.

Tiesu administrācijā portāls "Delfi" uzzināja, ka Siliniece par tiesnesi strādā kopš 1994.gada. Togad 13.janvārī Saeima iecēla Silinieci par Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi. 1996.gada 18.janvārī Saeima apstiprināja Silinieci par Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi. 1996.gada 3.oktobrī Saeima apstiprināja Silinieci par Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Jūrmalas pilsētas tiesas tiesneša amata. Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija 2008.gada 25.janvārī piešķīra Siliniecei otro kvalifikācijas klasi.

Siliniece skatījusi dažādas plašai sabiedrībai aktuālas lietas, pēdējā no tām bija pirmajā tiesu instancē par vainīgu atzītās dokumentu viltošanā apsūdzētās patlaban atstādinātās Satversmes tiesas (ST) tiesneses Vinetas Muižnieces lieta.

Savulaik Sileniece lēmusi par krāpšanā apsūdzētā Armanda Stendzenieka apcietināšanu, pieņēmusi lēmumu krimināllietu, kurā pedofilijā tika apsūdzēts Ainars Eisaks, nosūtīt izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā, kā arī skatījusi kukuļņemšanā apsūdzētā bijušā prokurora Jura Pelša lietu.

Tolaik tiesnese, uzskatot, ka nav pietiekamu pierādījumu vainai, attaisnoja dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā apsūdzēto tiesu izpildītāju Elitu Soli, liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs. Viņa skatījusi arī daudzas citas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!