Ceturtdien Saeima nolēma nosūtīt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību uz Kirgīziju, kur tā piedalīsies starptautiskajā militārajā operācijā Dānijas bruņoto spēku kontingenta sastāvā. Lēmums tika pieņemts praktiski bez debatēm.
Latvija, Lietuva un Igaunija ir saņēmušas Dānijas uzaicinājumu iesaistīties starptautiskā pretterorisma operācijā "Enduring Freedom" Kirgīzijā, Manas aviācijas bāzē. "Enduring Freedom" ir ASV vadīta operācija, kurā piedalās 18 valstis.

Karavīru došanās uz Kirgīziju notiks pēc brīvprātības principa, un NBS jau ir apzinājuši potenciālos brīvprātīgos. Izvēlēti 26 brīvprātīgie kandidāti, no kuriem misijā piedalīsies 10, bet vēl trīs veidos rezervi.

Ja nebūs aizķeršanās, karavīri uz misiju dosies februārī. Misijas ilgums paredzēts seši mēneši - līdz šā gada jūnijam, bet rotācijas cikls - trīs mēneši. Karavīru atrašanās vieta misijā būs Manas lidlauks. Pamatā latviešu karavīru uzdevums varētu būt ar apgādi saistītie jautājumi. Latvijai iesaistoties starptautiskā pretterorisma operācijā Kirgīzijā, aptuvenās dalības izmaksas varētu būt līdz 160 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!