Saeima ceturtdien noraidīja partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas sagatavoto lēmumprojektu, kas paredzēja likvidēt Kultūras ministrijas (KM) pārraudzībā esošo valsts aģentūru "Jaunie trīs brāļi".
JL norādīja, ka "premjera Aigara Kalvīša (TP) nekompetentā ekonomiskā politika ir radījusi Latvijā smagu ekonomisku krīzi. Gan pieaugošā inflācija, gan vairāki citi ekonomiskie rādītāji liecina, ka Latvijas ekonomika ir pārkarsusi, un Ministru kabinetam, lai sāktu risināt šo problēmu, steidzami nepieciešams samazināt valsts tēriņus."

"Tas nozīmē, ka valstij nepieciešams ievērojami ierobežot administrācijas izdevumus un atteikties no pusmiljarda latu tērēšanas jaunajai Nacionālās bibliotēkas ēkai, kā arī citiem nesamērīgi dārgiem būvniecības objektiem, norādīja JL.

Pēc JL domām, KM administrācijas izdevumu ierobežošana ļautu veikt ievērojamus ietaupījumus ministrijas kopējā budžetā un šos līdzekļus novirzīt citām kultūras jomas prioritātēm, kas nodrošinātu kultūras procesu nepārtrauktību un attīstību, ir pārliecināts JL.

Ņemot vērā iepriekš minēto un uzskatot, ka strādājošo algu pieauguma mākslīga apturēšana neatrisinās samilzušās Latvijas ekonomiskas problēmas, JL rosināja Saeimai uzdod Ministru kabinetam līdz 2008.gada 31.martam likvidēt valsts aģentūru "Jaunie trīs brāļi" un tās funkcijas nodot KM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!