Foto: Saeimas administrācija

Saeimas vairākums ceturtdien, 3. februārī, neatbalstīja opozīcijas deputātu priekšlikumu uzdot parlamenta prezidijam nekavējoties lemt par Saeimas darba atsākšanu klātienē. Darbu klātienē atbalstīja 35 deputāti, bet pret balsoja 51.

Patlaban parlamenta sēdes un Saeimas komisiju sēdes notiek attālinātā režīmā, tomēr opozīcijas deputāti rosināja parlamenta darbu atsākt klātienē.

Parlamentārietis Vjačeslavs Dombrovskis pauda pārliecību, ka Saeimas darbs attālināti un debates par sabiedrībai svarīgiem jautājumiem nenotiek kvalitatīvi.

"Latvijā simtiem tūkstoši cilvēki no rīta ceļas un ierodas savā darbā, lai strādātu un tostarp uzturētu 100 deputātus, kas sēž mājās un turpina saņemt transporta izdevumu kompensācijas," secināja politiķis.

Dombrovskis pauda, ka Latvijas Saeima, iespējams, ir vienīgais parlaments pasaulē, kas patlaban strādā attālināti.

Viņš arī atsaucās uz Igaunijas Augstākās tiesas pērn novembrī lemto, kas aizliedz Igaunijas parlamentam strādāt attālināti, jo kaimiņvalstī parlamenta darbs tiekot pielīdzināts militārpersonu un policijas darbam, kas strādā "frontes pirmajās līnijās" un kuru darba būtība ir strādāt klātienē.

"Vai mūsu parlaments darbojas pēc kādiem citiem principiem nekā Igaunijas parlaments? Aicinu nekavējoties atjaunot tādu Saeimas darbu, kāds ir paredzēts Satversmē – klātienē diskutējot par valstī svarīgiem jautājumiem," aicināja Dombrovskis.

Parlamenta vairākums noraidīja opozīcijas lūgumu uzdot Saeimas prezidijam nekavējoties lemt par parlamenta darbu klātienē.

Jau vēstīts, ka šā gada 28. februārī beigsies ar Covid-19 izplatības ierobežošanu ieviestā ārkārtējā situācija, bet līdz tam vēl tiek meklēti risinājumi ierobežojumu atcelšanai vai mīkstināšanai. Latvija arī mēģinās saskaņot Covid-19 ierobežojumus ar Lietuvu un Igauniju, 31. janvārī pēc koalīcijas partneru sadarbības sanāksmes preses konferencē pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Savukārt otrdien, 1. februārī, valdības sēdē Jaunās konservatīvās partijas ministri rosināja diskutēt par atsevišķu epidemioloģiskās drošības pasākumu pārskatīšanu ātrāk par 1. martu, tomēr pārējie valdības pārstāvji šajā diskusijā neiesaistījās, mudinot nesasteigt lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!