Foto: DELFI

Saeima ceturtdien, 5. maijā, neiekļāva parlamenta sēdes dienaskārtībā opozīcijas priekšlikumu mēneša laikā likvidēt Nacionālā veselības dienesta struktūrvienību – Vakcinācijas projekta nodaļu.

Priekšlikumu iesniedza deputāti no frakcijas "Neatkarīgie" – Ramona Petraviča, Māris Možvillo, Aldis Gobzems, Ralfs Nemiro, Karina Sprūde un Ieva Krapāne, kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Jūlija Stepaņenko, Inguna Rībena, Ļubova Švecova, Kaspars Ģirģens un Ēriks Pucens.

Opozīcija norāda, ka vakcinācijas pret Covid-19 intensīvā fāze ir noslēgusies, tāpat aktuālie Covid-19 pandēmijas rādītāji liecina, ka pandēmija ir būtiski mazinājusies.

Opozīcija aicināja Saeimu lemt par uzdevumu Ministru kabinetam veikt visas nepieciešamās darbības, lai ne vēlāk kā viena mēneša laikā likvidētu Nacionālā veselības dienesta struktūrvienību – Vakcinācijas projekta nodaļu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Nacionālais veselības dienests (NVD) ir uzsācis darbu pie Vakcinācijas projekta nodaļas slodžu mazināšanas. NVD pārstāve Evija Štālberga portālam "Delfi" stāstīja, ka daļa darbinieku turpinās darbu vismaz līdz šī gada vidum, strādājot pie Covid-19 izplatības iespējamajiem rudens scenārijiem saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu prognozēm.

Vienlaikus aktīvi turpinās darbs pie vairākiem vakcinācijas procesu plānošanas un organizēšanas jautājumiem – izbraukumu un senioru vakcinācijas mājās, riska grupu vakcinācijas ar balstvakcīnu, bērnu un jauniešu vakcinācijas saskaņā ar Imunizācijas valsts padomes rekomendācijām u.c., skaidroja Štālberga.

Arī iepriekš NVD Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča intervijā portālam "Delfi" sacīja, ka šī nodaļa darbosies, "kamēr būs nepieciešamība pēc vakcinācijas kā projekta pieejas" un "tiklīdz kā viss rimsies, tā arī šis projekts beigs darbību".

Jau ziņots, ka Veselības ministrija (VM) strādā pie vairākiem iespējamiem Covid-19 izplatības ierobežošanas rīcības scenārijiem rudenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!