Foto: Shutterstock

Šo dienu laikā mājokļu kredītņēmēju kontos tiek ieskaitīts valsts piešķirtais atbalsts augsto procentu likmju daļējai kompensēšanai. Atbalsts ir gaidīts, jo pagājušajā gadā procentu maksājumi par kredītiem pieauga ļoti strauji, īpaši sāpīgi trāpot tiem, kas kredītu paņēmuši salīdzinoši nesen. Dažu banku veiktās aptaujas uzrādīja, ka aizņēmēji labprāt saņemto naudu izmantotu kredīta ātrākai atmaksai, vienlaikus banku ekspertu viedokļu slejās izskanējis aicinājums to uzkrāt vai ieguldīt. Kā tad lietderīgāk šo naudu izmantot, skaidro "Delfi Bizness".

Saņem maksājumus

Šogad 1. janvārī stājās spēkā grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas 2024. gadā paredz kompensēt 30% no hipotekāro kredītu procentu maksājumiem, bet ne vairāk kā divus procentpunktus no periodam noteiktās kopējās aizņēmuma procentu likmes.

Nupat noslēgusies atbalsta izmaksa par pirmo ceturksni – kopumā aptuveni 111,8 tūkstošiem aizņēmēju kopumā izmaksāti 20,6 miljoni eiro, paziņoja Valsts ieņēmumu dienests.

Kā iztērēt šo naudu, protams, ir katra paša ziņā. Taču tiem, kuri vēl domā, ko darīt, iespējams, noderēs personīgo finanšu ekspertu atbildes uz "Delfi Bizness" jautājumu, kurā brīdī vērts saņemto naudu atvēlēt kredīta dzēšanai, bet kurā brīdī labāk to uzkrāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!