Foto: Saeimas administrācija

Saeimā no nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotājiem pērn saņemti vairāk nekā četri tūkstoši iesniegumu. Kopumā 12 gadu laikā, kopš dibināts Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs, saņemti vairāk nekā 69 000 iesniegumu, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Centra durvis 12 darbības gados vēruši teju 25 tūkstoši apmeklētāju, savukārt uz informatīvo tālruni saņemti vairāk nekā 13 tūkstoši zvanu.

Atvērtība un sadarbība ar sabiedrību ir viena no parlamenta darba prioritātēm, un Apmeklētāju centrs ikvienam interesentam nodrošina nepastarpinātu informāciju par Saeimas darbu, kā arī īsteno dažādus projektus.

Patlaban, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, parlamenta Apmeklētāju centrs apmeklētājus apkalpo attālināti, atbildot uz Saeimas informatīvo tālruni un elektroniski uz e-pastu.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par parlamenta darbu, Saeima īsteno virkni informatīvi izglītojošu projektu, kas galvenokārt paredzēti jauniešu auditorijai. Tomēr, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, arī pasākumi patlaban nenotiek.

Viens no pasākumiem, kas paredzēts jauniešu auditorijai, ir "Jauniešu Saeima", un tas ļauj nepastarpināti iepazīt likumdevēja darba specifiku. Tāpat parlaments īsteno izglītojošu skolu programmu "Iepazīsti Saeimu", kā arī tradicionāli ir viens no lielākajiem "ēnu devējiem" mūsu valstī.

Saeimā tiek rīkotas arī dažādas konferences, diskusijas, apbalvošanas, tematiskās izstādes un konkursi jauniešiem, kas šobrīd Covid-19 pandēmijas laikā norit attālināti. Tāpat parlaments rīko Atvērto durvju dienu, piedalās gaismas festivālā "Staro Rīga", kā arī Muzeju naktī. Deputāti un darbinieki tradicionāli piedalās arī Ziemassvētku labdarības akcijā un Donoru dienā.

Lai skaidrotu Saeimas darbu, izstrādāti dažādi informatīvi izglītojoši materiāli, piemēram, infografikas, videomateriāli, prezentācijas un faktu lapas. Ikvienam ir iespēja nepastarpināti sekot līdzi notikumiem un aktualitātēm parlamenta "Facebook", "Twitter", "Flickr" un "Instagram" kontos, kā arī "YouTube" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!