Foto: Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien piekrita kratīšanai deputāta Sergeja Potapkina (S) dzīvesvietā.

"Par" balsoja 86 deputāti, tostarp pats Potapkins. Pret nebija neviens un neviens parlamentārietis arī neatturējās.

Potapkins portālam "Delfi" norādīja, ka par savu tālāko rīcību, tostarp, vai apturēt darbību partijā vai nolikt deputāta mandātu, lems vēlāk, sīkākus komentārus nesniedzot.

Viņš ir informēts par sievas apcietināšanu, taču apliecināja jau iepriekš pausto, ka viņam nav iemesla nesadarboties ar izmeklētājiem. "Es jau vakar biju gatavs atvērt mājas durvis," viņš teica.
Kad kratīšana Potapkina dzīvesvietā varētu tikt veikta, viņam neesot zināms.

Tikmēr partija "Saskaņa" nolēmusi līdz partijas valdes sēdei nekādus komentārus par notikušo nesniegt, teica "Saskaņas" frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins. Tas, kad valdes sēde varētu tikt sasaukta, atkarīgs no "Saskaņas" valdes priekšsēdētāja Nila Ušakova, kurš ceturtdien atrodas Maskavā.

Ušakovs pirmdien, 15.decembrī, plāno tikties ar Potapkinu, un tad arī varētu komentēt radušos situāciju, "Delfi" norādīja "Saskaņas" padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Katrīna Iļjinska.

Saskaņā ar parlamentā iesniegtajiem dokumentiem kratīšana Potapkina īpašumā nepieciešama saistībā ar kriminālprocesu par iespējamo izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nodarot valstij zaudējumus lielā apmērā, kas izdarīts organizētā grupā, kā arī iespējamo grāmatvedības dokumentu viltošanu un slēpšanu mantkārīgā nolūkā. Krāpšana saistīta ar, iespējams, pretlikumīgu iejaukšanos kases sistēmās, samazinot dienas gaitā gūtos faktiskos ieņēmumus.
"Delfi" jau rakstīja, ka Ģenerālprokuratūra trešdien, 10.decembrī, lūdza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai atļauju veikt kratīšanu partijas "Saskaņa" deputāta Sergeja Potapkina dzīvesvietā saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīta deputāta sieva Gaļina Karmača, kas savukārt ir viena no "Gan Bei" restorānu līdzīpašniecēm.

Kratīšanas atļauja lūgta saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīts Potapkina sievai Gaļinai Karmačai daļēji piederošais restorānu biznesa uzņēmums SIA "Lage Ltd."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!