Foto: Saeimas administrācija
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas deputāti ceturtdien tiksies ar latviešu dzejniekiem, lai runātu par nesen izdoto patriotiskās dzejas izlasi. Ar dzejniekiem tiksies arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Deputāti tiksies ar patriotiskajā dzejas izlasē "Man nav izvēles - es dzirdu tavu balsi" iekļauto darbu autoriem Knutu Skujenieku, Edvīnu Raupu, Ingu Gaili, Arti Ostupu un Mairu Asari, kā arī izlases sastādītāju, Ventspils rakstnieku mājas direktori Andru Konsti un krājuma izdevējiem no apgāda "Jumava".

Dzejas izlase "Man nav izvēles - es dzirdu tavu balsi" rosina aizdomāties par patriotismu un Dzimtenes mīlestību. Krājumā apkopota dzeja no plaša laika posma, sākot ar 20. gadsimta 80. gadiem līdz mūsdienām - Ojāra Vācieša, Imanta Ziedoņa, Māra Čaklā, Vizmas Belševicas, Klāva Elsberga, un citu latviešu dzejnieku darbi.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas kopsēde notiks ceturtdien, 7.jūnijā, plkst.12.30 Saeimas Viesu zālē, Jēkaba ielā 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!