Šogad būs viena no garākajām Saeimas pavasara sesijām, jo parlaments nevar doties sesijas starplaikā, pirms nav izskatīti vēlētāju rosinātie grozījumi Satversmē un Pensiju likumā.
Tādēļ sesija tiks pagarināta par divām nedēļām un slēgta jūlija sākumā.


Koalīcijas partiju pārstāvji šodien vienojušies Saeimas pavasara sesiju slēgt 4.jūlijā, bet darbu atsākt kā parasti - septembra pirmajā nedēļā, informēja Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.


Līdz šim Saeimas sesija parasti tika slēgta īsi pirms Jāņiem, taču šoreiz Saeimai ir jāizskata divi vēlētāju rosinātie likumu grozījumi. Tie jāizskata sesijā, kad tikuši iesniegti.


Grozījumi Pensiju likumā vēl nav iesniegti Saeimā.


Kā ziņots, Saeima 8.maijā nodeva izskatīšanai visām komisijām Valsts prezidenta Valda Zatlera iesniegtos Satversmes grozījumus, kurus parakstījuši 217 567 balsstiesīgie Latvijas pilsoņi.


Sagatavotais likumprojekts paredz grozīt Satversmes 78. un 79.pantu, nosakot, ka ne mazāk kā vienai desmitajai daļai vēlētāju ir tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.


Parakstu vākšanā par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām" savākti 170 342 paraksti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie rezultāti.


Likumprojekts paredz grozīt likuma "Par valsts pensijām" 34.punktu, nosakot, ka līdz 2009.gada 31.decembrim vecuma pensijas minimālais apmērs nevar būt mazāks par valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kuram atkarībā no apdrošināšanas stāža piemēroti koeficienti 3, 3,5, 4 vai 4,5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!