Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Saeima šodien uz ārkārtējās situācijas jeb "Covid-19" izplatības laiku atļāva arī internetā iegādāties alkoholu.

Likumā atļauts realizēt akcīzes preces, izmantojot distances līgumu, izņemot tabakas izstrādājumus un elektroniskajās cigaretēs izmantojamos šķidrumus. Reizē aizliegts realizēt alkoholiskos dzērienus personām, kuras jaunākas par 18 gadiem, kā arī aizliegts alkoholu realizēt laikā no pulksten 22 līdz pulksten 8.

Finanšu ministrijā apstiprināja, ka uz ārkārtējās situācijas laiku alkoholiskos dzērienus būs ļauts pārdot internetā. Šādas izmaiņas virzītas, lai veicinātu cilvēku palikšanu mājās un pašizolācijas ievērošanu. Tāpat šāds lēmums pieņemts mazo vīndarītavu atbalstam ārkārtējā situācijā.

FM akcentē, ka piegādes veicējam būs jāpārliecinās, ka pircējs ir vismaz 18 gadus vecs, kā arī alkoholisko dzērienu pasūtīšanu un piegādi drīkstēs veikt tikai noteiktajā laikā no pulksten 8 līdz 22. Par šo noteikumu pārkāpšanu paredzēts administratīvais sods.

Jau vēstīts, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar "Covid-19" izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!