Foto: Shutterstock
Saeima ceturtdien uz nedēļu atlika lemšanu par Latvijas pilsoņu iesniegtā kolektīvā iesnieguma "Visu gadu vasaras laiks, neveicot pāreju uz ziemas" turpmāko virzību; atbildīgā Saeimas komisija ir sagatavojusi lēmumprojektu, kas paredz uzdot valdībai līdz septembrim izvērtēt šo priekšlikumu.

Pāreja uz vasaras laiku notiek, pavasarī pagriežot pulksteņa rādītāju par stundu uz priekšu, bet rudenī - par stundu atpakaļ.

Kolektīvajā iesniegumā Saeima ir aicināta mainīt Latvijas laika zonu no UTC+2 (GMT+2) uz UTC+3 (GMT+3), kā arī atcelt pulksteņa laika pāreju divas reizes gadā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sagatavotais projekts paredz uzdot Ministru kabinetam līdz 2016. gada 1. septembrim izvērtēt šīs prasības ietekmi uz Latvijas ekonomiku, kā arī konsultēties ar Eiropas Savienības institūcijām par prasībām, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas par noteikumiem attiecībā uz vasaras laiku.

Jau ziņots, ka par šo iniciatīvu tika vākti paraksti portālā "manabalss.lv". Latvijā vasaras laiks pirmo reizi tika ieviests 1981.gadā. Kopš 1997.gada vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!