Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 25. februārī, uzdeva Ministru kabinetam (MK) izvērtēt iespēju atcelt ierobežojumus pirts un citu skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanā, portālu “Delfi” informēja parlamentā.

Lēmums pieņemts, izskatot kolektīvo iesniegumu par ierobežojumu atcelšanu pirts un citiem skaistumkopšanas pakalpojumiem, kas savākusi 10 419 cilvēku parakstus brīdī, kad iniciatīva iesniegta parlamentā.

Patlaban iniciatīvai ir 12 182 cilvēku atbalsts.

Valdībai uzdots vērtēt iespēju grozīt skaistumkopšanā noteiktos ierobežojumus un tiklīdz tas ir iespējams, šos aizliegumus atcelt.

Iniciatīvas autori aicina pārskatīt Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, lai iedzīvotāji varētu turpināt rūpēties par savu veselību, apmeklējot individuālos pakalpojumus pie profesionāliem pirtniekiem un citiem skaistumkopšanas speciālistiem.

No iniciatīvas izriet, ka autori lūdz valdību ļaut strādāt arī pirtniekiem, SPA speciālistiem, masieriem, kosmētiķiem, manikīra meistariem un citiem skaistumkopšanas speciālistiem, kas nodrošina pakalpojumus individuālās, nošķirtās pakalpojumu sniegšanas vietās pēc principa 1+1 vai 1+1 mājsaimniecība, ievērojot LR normatīvajos aktos noteiktos drošības, higiēnas un dezinfekcijas prasības.

Jau vēstīts, ka valdība nesen ļāvusi atsākt darbu daļai no skaistumkopšanas nozares – frizieriem, manikīra, pedikīra speciālistiem un podologiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!