Foto: Saeimas administrācija
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ceturtdien izlēmusi izveidot Mediju politikas apakškomisiju un aicināt Saeimas frakcijas līdz 27. novembrim deleģēt savu pārstāvi darbam apakškomisijā, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Kā pēc sēdes sacīja komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš ("KPV LV"), Mediju politikas apakškomisijas izveide būtiski uzlabos šīs komisijas kapacitāti ar mediju darbību saistītu jautājumu izskatīšanā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija var ievēlēt no saviem locekļiem ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

Tāpat komisijas deputāti sēdē ceturtdien sāka vērtēt Cilvēktiesību komisijas kompetences likumprojektus, kuru izskatīšana netika pabeigta 12. Saeimā, un tuvākajās komisijas sēdēs darbu pie šī jautājuma turpinās, informēja Kaimiņš.

Kopumā 13. Saeima var lemt par 145 likumprojektu pārņemšanu, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā Saeimas sasaukumā.

Jau ziņots, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs būs Kaimiņš, otrdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Boriss Cilevičs (S) un komisijas sekretāre – Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!