Foto: DELFI

Saeima ceturtdien, 5.maijā, apstiprināja 11.Saeimas deputātu mandātus četriem deputātiem – Arvilam Ašeradenam, kurš līdz šim pildīja deputāta pienākumus uz laiku, Ilzei Verginai un Lienei Liepiņai no "Vienotības", kā arī Mārim Kučinskim no Zaļo un zemnieku savienības.

Ašeradens līdz šim pildīja Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr no "Vienotības" ievēlētā Ina Druviete pilda izglītības un zinātnes ministra pienākumus. Tagad, kad savu deputāta mandātu nolicis Eiropas Parlamentā ievēlētais Valdis Dombovskis, Ašeradens ieguvis pastāvīgo mandātu.

Liepiņa Saeimā nāks Eiropas Parlamentā ievēlētā Arta Pabrika vietā.

Savukārt Vergina ieguvusi 11.Saeimas deputāta mandātu uz laiku, kamēr no "Vienotības" Vidzemes vēlēšanu saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Kučinskis savu 11.Saeimas deputāta pastāvīgo mandātu "mantojis" no Eiropas Parlamentā ievēlētās Ivetas Grigules, kas parlamentā tika ievēlēta no Vidzemes vēlēšanu apgabala.

Liepiņa, Kučinskis un Vergina, stājoties Saeimas deputāta amatā, ceturtdien nodeva deputāta svinīgos solījumus, savukārt Ašeradenam šis solījums nebija jānodod, jo viņš to jau devis, pieņemot tā dēvēto "mīksto" mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!