Foto: LETA

Lai novērstu apdraudējumu iedzīvotāju veselībai, kā arī iespējamu Latvijas tiesvedību ar Eiropas Komisiju, Saeimas Vides un klimata apakškomisija ar vēstuli vērsīsies Rīgas domē. Tajā apakškomisija aicina nekavējoties veikt visas nepieciešamās darbības, lai būtiski samazinātu gaisa piesārņojumu Rīgā, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Kā skaidroja Vides un klimata apakškomisijas priekšsēdētājs Artūrs Toms Plešs (A/P), par spīti tam, ka Rīgas dome ir apstiprinājusi Rīgas gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programmu 2016.-2020. gadam, pašlaik ir skaidrs, ka plānā izvirzītie mērķi netiks sasniegti.

"Gan ekspertu sniegtie dati un vērtējums, gan sabiedrības paustais norāda uz būtiskām problēmām gaisa kvalitātē Rīgā. Nozīmīgi piesārņojuma cēloņi ir saistīti ar satiksmes infrastruktūras attīstību un plānošanu, nesavlaicīgo ielu uzkopšanu, saimnieciskajām aktivitātēm brīvostas teritorijā un citiem faktoriem," turpināja Plešs.

Gaisa piesārņojuma problēma Rīgā ir steidzami jārisina, jo tas tieši atsaucas uz cilvēki dzīves kvalitāti un veselību, uzsvēra apakškomisijas vadītājs.

Gadījumā, ja netiks atrisināta gaisa piesārņojuma problēma Rīgā, Eiropas Komisija varētu ierosināt tiesvedību pret Latviju, tā iepriekš informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos Alda Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!