Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti piektdien, 16. aprīlī, attālināti tikās ar Ukrainas parlamenta Ārlietu komisijas deputātiem, paužot nemainīgu un stingru atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei un suverenitātei. Latvijas un Ukrainas parlamentārieši šodien pārrunāja aktuālo situāciju Ukrainā un tās pierobežā, portālu "Delfi" informēja Saeimas preses dienestā.

"Krievijas īstenotā eskalācija un militārā spiediena izdarīšana ievērojami apgrūtina diplomātiskos centienus atrisināt Krievijas un Ukrainas konfliktu. Latvijas atbalsts Ukrainai ir nemainīgs, un mēs esam gatavi aktīvi par to iestāties gan Eiropas Savienības, gan citu starptautisko organizāciju ietvaros. Krievijai ir jāsaprot, ka Ukraina netiks atstāta likteņa varā un viena savā cīņā pret Krieviju. Tas, cik ļoti nopietni gan Latvija, gan Eiropas Savienība uztver pašreizējo situāciju pie Ukrainas robežām, ir acīmredzams pastiprinātajos diplomātiskajos kontaktos, kā arī tajā, ka pirmdienas Eiropas Savienības ārlietu ministru padomes tikšanās būs veltīta tieši drošības situācijai Ukrainā," uzsver Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA).

Ukrainas parlamentārieši Latvijas kolēģiem pateicās par atbalstu, kā arī uzsvēra nepieciešamību pēc nepārtraukta starptautiskās sabiedrības atbalsta un vēl lielāka spiediena Krievijas virzienā.

Augstākās Radas deputāti akcentēja, ka situācija Ukrainas pierobežā ir ļoti nopietna un satraucoša, kā arī uzsvēra, ka Krimas deokupācijas jautājums Ukrainā joprojām ir aktuāls. "Iestājamies par demokrātiju un tās vērtībām, kā arī redzam šī konflikta risinājumu diplomātiskā un dialoga ceļā," pauda Ukrainas parlamentārieši.

Situācija Ukrainā ietekmē arī Latvijas, Baltijas reģiona un visas Eiropas drošību, uzsvēra Saeimas Ārlietu komisijas deputāti, ar Ukrainas kolēģiem pārrunājot arī turpmāko sadarbību un iespējamos soļus situācijas stabilizēšanai Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!