Foto: DELFI
Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs būs Rihards Kols (NA), lemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Ojārs Ēriks Kalniņš (JV) un komisijas sekretāre – Inese Voika (A/P).

Komisijā darbosies arī citi deputāti: Dace Melbārde (NA), Artis Pabriks (A/P), Jānis Tutins (S), Nikolajs Kabanovs (S), Linda Ozola (JKP), Didzis Šmits ("KPV LV") un Uldis Augulis (ZZS).

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā, Ārlietu komisija izskata ar ārlietām saistītus tiesību aktus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār ārlietu jomu. Pirms apspriešanas Saeimas sēdē komisija lemj par starpvalstu līgumiem, Latvijas pievienošanos starptautiskām konvencijām, kā arī citiem ar ārlietām saistītiem jautājumiem.

Tāpat komisijā tiek saskaņotas mūsu valsts ārpolitikas nostādnes un priekšlikumi starpvalstu attiecību attīstībai. Komisija izskata un apstiprina nominēto Latvijas vēstnieku kandidatūras, un tās viedoklis ir rekomendējošs Valsts prezidentam, kurš ieceļ vēstniekus amatā.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!