Foto: F64

Nestabilitāte Turcijā nenāk par labu nedz Eiropai, nedz NATO, nedz reģionam kopumā, sacīja Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V).

Politiķis uzskata, ka situācija ir ļoti satraucoša un jāseko, kā tā attīstīsies - pašlaik situācija esot stabilizējusies.

Ja situācija Turcijā strauji mainās, tas varētu radīt problēmas gan Eiropas Savienībai, gan NATO, piebilda politiķis. Vienlaikus viņš "negrib pareģot" iespējamo notikumu attīstību, tāpēc jāseko situācija.

Kalniņš uzsvēra, ka Turcija ir Latvijas sabiedrotais, abām valstīm ir ekonomiska sadarbība, Turcijā ir daudz Latvijas tūristu.

Politiķis pauda cerību, ka situācija Turcijā stabilizēsies.

Kā ziņots, militārā apvērsuma mēģinājuma laikā Turcijā nogalināti 104 pučisti, sestdien paziņoja ģenerālštāba priekšnieka vietas izpildītājs ģenerālis Imits Dindars.

Viņš piebilda, ka apvērsuma mēģinājums esot likvidēts un ka sadursmēs ar pučistiem gājuši bojā 90 prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam lojālie pilsoņi, no kuriem 41 ir policists, 47 - civilpersonas, bet divi - karavīri.

Jau iepriekš mediji ziņoja, ka apvērsuma apspiešanas gaitā aizturētas 1563 militārpersonas.

Erdogans tviterī nācis klajā ar aicinājumu saviem atbalstītājiem palikt ielās, brīdinot, ka dumpinieki var mēģināt atkārtoti sagrābt varu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!